Kayıtlar

KORONA VİRÜS HABERLERİ

  Koronavirüs malesef artıok hayatımızın bir parçası.Hijyen, maske ve mesafe gibi tedbirlerimizi tabi ki alıyoruz. Peki ya en önemli faktör bağışıklıokay sistemimizi güçlendirmek advertına neler yapıyoruz?Örneğin sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenebiliyor muyuz?Dünya Sağlık Örgütü, COVID salgını sırasında "güçlü bir bağışıklıokay sistemini sürdürmek için dengeli beslenmenin önemini" vurgulayan ve her gün four porsiyon meyve ve 5 porsiyon sebze tüketme önerisini içeren beslenme kılavuzlarını açıkladı.Bağışıklık dediğimizde akıllara C vitamini geliyor değil mi? Mandalina, portakal, limon, kivi, kuşburnu ve okayırmızı biber C vitamininin en iyi kaynakları.Antioksidan olan E vitaminini unutmamak gerek. Badem, ceviz ve fındıok gibi yağlı tohumlarda, avokado ve hindistan cevizi iyi E vitamini kaynaklarından.Eksikliğinde obezite ve depresyon görülen D vitaminini de bu aralar çadequate popüler. Süt ve süt ürünlerinde, ton balığı ve somon gibi derin su balıklarında, yumurtada bulu

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ HABERLERİ

   Koronavirüs malesef artık hayatımızın bir parçası. Hijyen, maske ve mesafe gibi tedbirlerimizi tabi ki alıyoruz. Peki ya en önemli faktör bağışıklık sistemimizi güçlendirmek adına neler yapıyoruz? Örneğin sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenebiliyor muyuz? Dünya Sağlık Örgütü, COVID salgını sırasında "güçlü bir bağışıklık sistemini sürdürmek için dengeli beslenmenin önemini" vurgulayan ve her gün 4 porsiyon meyve ve 5 porsiyon sebze tüketme önerisini içeren beslenme kılavuzlarını açıkladı. Bağışıklık dediğimizde akıllara C vitamini geliyor değil mi? Mandalina, portakal, limon, kivi, kuşburnu ve kırmızı biber C vitamininin en iyi kaynakları. Antioksidan olan E vitaminini unutmamak gerek. Badem, ceviz ve fındık gibi yağlı tohumlarda, avokado ve hindistan cevizi iyi E vitamini kaynaklarından. Eksikliğinde obezite ve depresyon görülen D vitaminini de bu aralar çok popüler. Süt ve süt ürünlerinde, ton balığı ve somon gibi derin su balıklarında, yumurtada bulunan D vitaminini

4 ŞUBAT KANSER GÜNÜ

  Computer virusün 4 Şubat Dünya Kanser GünüKanserin tanımına baktığımızda hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalması durumu diyebiliriz.Beslenmenin kanser oluşumunda ise %35 rolü bulunmakta.Peki nasıl yanlış ve proper sufficientötü beslenme kansere sebep olmakta?Yapılan araştırmalara göre obeziteye iten basit şeker ve trans yağlı besinlerle oluşan true sufficientötü beslenme alışkanlığıyla, rafine, işlenmiş besinlerdeki katkı maddelerinin kanser oluşumunda etkisi çfirst rate enough büyük!Aşırı alkol alımı, düzensiz yaşam, aşırı yağ ve yağlı besin alımı, lifli besinlerin az tüketimi, işlenmiş şarküteri ürünleri gibi tütsülenmiş, dumanlanmış ve tuzlanmış besinlerin aşırı tüketimi kanser riskini arttırmakta!Beslenmemizi düzenleyerek kanser riskini azaltmanız mümkün mü? Kanserden hangi beslenme tipi ile korunabiliriz?Akdeniz diyet modelinde, kan kolesterolünü yükseltici doymuş yağın az olması yine diyetin oksidasyona dayanıklı ve kan lipitlerini yükseltmeyen zeytinyağı içeriyor olması, k