DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ HABERLERİ

  Koronavirüs malesef artık hayatımızın bir parçası.

Hijyen, maske ve mesafe gibi tedbirlerimizi tabi ki alıyoruz. Peki ya en önemli faktör bağışıklık sistemimizi güçlendirmek adına neler yapıyoruz?

Örneğin sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenebiliyor muyuz?

Dünya Sağlık Örgütü, COVID salgını sırasında "güçlü bir bağışıklık sistemini sürdürmek için dengeli beslenmenin önemini" vurgulayan ve her gün 4 porsiyon meyve ve 5 porsiyon sebze tüketme önerisini içeren beslenme kılavuzlarını açıkladı.

Bağışıklık dediğimizde akıllara C vitamini geliyor değil mi? Mandalina, portakal, limon, kivi, kuşburnu ve kırmızı biber C vitamininin en iyi kaynakları.

Antioksidan olan E vitaminini unutmamak gerek. Badem, ceviz ve fındık gibi yağlı tohumlarda, avokado ve hindistan cevizi iyi E vitamini kaynaklarından.

Eksikliğinde obezite ve depresyon görülen D vitaminini de bu aralar çok popüler. Süt ve süt ürünlerinde, ton balığı ve somon gibi derin su balıklarında, yumurtada bulunan D vitaminini beslenmeyle karşılamak ülkemizde pek mümkün değil, bu yüzden yeteri kadar güneş ışığından faydalanmalı, kan tahlillerini düzenli kontrol ettirip gerekirse takviye olarak kullanılmalıdır.

Genel olarak bahsetmek gerekirse antioksidan kapasitesiyle dikkat çeken, vücudumuzdan oksitlenmiş toksik maddeleri atmamız için etkin olan yeşil çay ve beyaz çayı içmeyi ihmal etmeyelim.

Bağırsaklarımızdaki probiyotik ve postprobiyotiklerle desteklemeyi unutmayalım.

Boğazımızın nemli, metabolizmanın da canlı kalması adına yeteri kadar su tüketimine dikkat edelim.

Gün içerisinde sağlıklı ve dengeli beslenemiyorsak gıda takviyeleriyle bağışıklık sistemimizi desteklemeyi ihmal etmeyelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Genç Escort KızAR aDRESLERİ

4 ŞUBAT KANSER GÜNÜ